PhotographyToday.net

Discussions, Community, Learning

What is THIS?

Questions and answers about developing film, enlarging and making your own prints. Also, topics on scanning your negatives, transparencies and photos.
scott
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 397
Joined: Thu Jul 10, 2014 11:06 am

What is THIS?

Postby scott » Sat Jul 08, 2017 9:01 pm

Hi all -

Developed this roll today, and the whole thing looks like it has leprosy:

Imageimg128 by Scott, on Flickr

Film was TMax 100, developed in HC-110 dil H, 12:00 at 20C. My usual routine, which has remained unchanged for years - fill (daylight tank - used 700 mL of developer), tap on the counter, four rotations every three minutes. Two rinses (I've never used stop bath), fix with frequent agitation for seven minutes. Wash a ton, final rinse in distilled. I've never seen this sort of speckling before. I'm sure it was an issue with developing, but any pointers on what?

Thanks,
Scott
0 

User avatar
melek
Frequent Poster
Frequent Poster
Posts: 856
Joined: Mon Mar 24, 2014 7:04 pm

Re: What is THIS?

Postby melek » Sat Jul 08, 2017 10:20 pm

Scott, is your fixer old? I might suspect this, because perhaps undeveloped silver particles resettled on the wet emulsion.

I'm just making a guess here.
0 
-Mike Elek

Brazile
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 319
Joined: Thu Mar 27, 2014 7:22 am

Re: What is THIS?

Postby Brazile » Sun Jul 09, 2017 6:48 am

I'd have made the same guess as Mike. I suspect that if you mixed up fresh chemistry, and cleaned out your reels and tank thoroughly, the next batch would be fine. Frustrating not to know for sure, though.

Robert
0 

Julio1fer
Frequent Poster
Frequent Poster
Posts: 811
Joined: Tue Mar 25, 2014 9:31 pm
Contact:

Re: What is THIS?

Postby Julio1fer » Sun Jul 09, 2017 11:15 am

Are you using filtered water? If it is not the fixer, water could be a suspect.
0 

scott
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 397
Joined: Thu Jul 10, 2014 11:06 am

Re: What is THIS?

Postby scott » Mon Jul 10, 2017 8:14 am

Thanks guy. The fixer isn't fresh, but I've used much older in the past. There seems to be some particulate in it though, so I'll mix up new. I've never used filtered water so I don't think that's an issue.

Everything is probably due a cleaning as well. Still need to run some film through the Y-mat, so that will be my developing test, I suppose.

Thanks,
Scott
0 


Social Media

       

Return to “Developing, Enlarging and Scanning”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 

 

Login  •  Register