PhotographyToday.net

Discussions, Community, Learning

What did happen here? vol.1

Discussions about camera settings, film ratings, shutter speed, aperture values and more.
alexvaras
Frequent Poster
Frequent Poster
Posts: 548
Joined: Fri Nov 03, 2017 3:01 pm

What did happen here? vol.1

Postby alexvaras » Sun Feb 24, 2019 10:07 am

Hi all,

First with this film, Ilford Delta 400, supposedly not due date passed. Camera Pentax LX with the Sigma 28-105 lens I took from my DSRL.
A previous roll from the same camera this didn't happened.
Rewinding the roll was ok, nothing strange or pulling.
I processed the film my self, nothing happened passing the film from the canister to the film reel, I didn't opened the canister, I pulled out the film and I found no resistance at all.

First 12 frames are ok, after that this appears, in all the film even between frames.
img11257.tif
img11257.tif (1.25 MiB) Viewed 619 times

13 frames after the spots are like this
img11278.tif
img11278.tif (1.25 MiB) Viewed 619 times
img11279.tif
img11279.tif (1.25 MiB) Viewed 619 times

After this last there are 3 more frames clean this time.

It's not in the same line, it moves up and down in the film, previous roll was ok and my wife now refuses to take the camera again because spoiled most all film.
Taking a look to the film, the emulsion side is ok:
IMG_3982.JPG

but the shiny part has this:
IMG_3981.JPG


Any idea what did it happen?

Thank you in advance,
Alex
1 

Julio1fer
Frequent Poster
Frequent Poster
Posts: 876
Joined: Tue Mar 25, 2014 9:31 pm

Re: What did happen here? vol.1

Postby Julio1fer » Sun Feb 24, 2019 11:18 am

I have never seen this so my advice is speculative.
The shape of the spots looks like dried little drops. Could be water deposits.
Have you tried to wash the spots away? Try with alcohol if water does not clean them.
0 

alexvaras
Frequent Poster
Frequent Poster
Posts: 548
Joined: Fri Nov 03, 2017 3:01 pm

Re: What did happen here? vol.1

Postby alexvaras » Sun Feb 24, 2019 1:49 pm

Thank you, Julio, here its two different scans, scanner setting and my settings. No drops.
img11303.tif
img11303.tif (1.25 MiB) Viewed 607 times
img11302.tif
img11302.tif (1.25 MiB) Viewed 607 times

Now it's time to clean the film :)
0 


Social Media

       

Return to “Technical Central”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 

 

cron

Login  •  Register